Başlık: Türk Vatandaşlarına Yunan Adalarında Kapıda Vize Uygulaması Başladı

Tarih: 01 Nisan 2024

Türkiye kıyılarına yakın 10 Yunan adasında Türk vatandaşları için kapıda vize uygulaması başladı. 60 euro karşılığında verilecek vize, 7 güne kadar geçerli olacak.

Bu uygulama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Aralık'taki Yunanistan ziyareti sırasında Başbakan Kiryakos Mitsotakis tarafından açıklanmıştı ve iki ülke arasındaki normalleşme adımları çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun da onayını almıştı.

On Yunan adasında geçerli olacak uygulama kapsamında Türk vatandaşları, 60 euro ödeyerek 7 güne kadar adaları ziyaret edebilecekler. Girişte pasaport kontrolü ve parmak izi kaydı yapılacak. Bu vize uygulaması için ayrıca Schengen vizesi başvurusunda bulunulmasına gerek olmayacak ve diğer Schengen ülkelerine geçiş mümkün olmayacak.

Uygulamanın geçerli olduğu adalar arasında Rodos, Midilli, Limni, Sakız, Sisam, İleryoz, Kalimnos, İstanköy, Sömbeki ve Meis bulunuyor. Bazı küçük adalarda ise kapıdan vize uygulamasının Haziran ayında başlatılması planlanıyor.

Ankara'da Kadına Yönelik Şiddet Ankara'da Kadına Yönelik Şiddet

Rodos Liman Fonu Başkanı Vassilis Vayiannakis, yeni uygulamanın ilk gününde Türk ziyaretçilerden yoğun talep olduğunu belirtti ve teknelerin bu hafta içinde gelmeye başlayacağını söyledi. Midilli'de ise liman tadilattan geçirilerek ziyaretçi akınına hazırlandı.

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, uygulamanın turizmi canlandıracağını ve yerel ekonomilere yardımcı olacağını ifade ederek, hızlı vizenin yaz aylarında olduğu gibi tüm yıl boyunca verileceğini vurguladı.

Bu adımların yanı sıra, Yunanistan ile Türkiye arasında pozitif gündem yaratma çabaları ve normalleşme adımları çerçevesinde Mitsotakis'in de Mayıs ayında Türkiye'yi ziyaret etmesi planlanıyor.

Kaynak: t24