Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle yaşanan çatışmada 9 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı: "Yaralılarımız hastaneye sevk edildi ve tedavileri başladı. "İlk tespitlere göre temasta 15 terörist etkisiz hale getirildi" diyen Bakanlık, dün gece çıkan çatışmada şehit olan askerlerin isimlerini de açıkladı.

NİĞDE

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerin üs noktasına sızmaya çalışmasıyla çıkan çatışmada sözleşmeli piyade Kemal Batur şehit oldu. Şehidin acı haberi, Niğde'nin merkez İlhanlı ilçesinde yaşayan Baba Cuma ve Anne Hatice Batur'a, Vali Yardımcısı Resul Özdemir ve beraberindeki askeri heyet tarafından iletildi. Oğullarının şehadet haberini aldıktan sonra rahatsızlanan Batur çiftine müdahale etmeye hazır sağlık ekibi müdahale etti. Şehidin babasının evine Türk bayrakları asılırken, yakınları ve komşuları da taziye için eve akın etti. Bir zamanlar bekar olan ve dört erkek kardeşten en büyüğü olan Şehit Batur, son yolculuğuna memleketinde törenle uğurlanacak.



AKSARAY

Piyade Teğmen Gökhan Delen, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs noktasına sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. Askeri yetkililer, memleketi Aksaray'ın Ereğli Kapı Mahallesi'nde yaşayan Teğmen Delen'in babası Bayram Delen'e acı haberi verdi. 2'si kız kardeşi olmak üzere 4 erkek kardeşi olan Mártir Delen'in bekar olduğu öğrenildi. Acı haberin ardından babasının evine Türk bayrağı asıldı.


GAZİANTEP

Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün, Kuzey Irak'ın Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs noktasına sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. Askeri yetkililer, Gün'ün şehadet haberini, Gaziantep'in Fatih ilçesinde yaşayan ailesine verdi. Şehidin babası Süleyman Gün ve diğer aile bireyleri acı haber üzerine gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Acı haberin ardından ailesi ve komşuları şehidin evine taziye ziyaretinde bulundu.

Bekar şehit Hakan Gün'ün cenazesi törenle defnedilecek.

ADIYAMAN

Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın, Kuzey Irak'ta Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs noktasına sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit düştü. Şehidin acı haberi, Adıyaman'ın Bahçelievler ilçesinde yaşayan ailesine, İl Jandarma Komutanı Albay Hikmet Uz, savaş gazileri engelli, Şehit Yetim ve Dullar Derneği Başkanı Hacı Erdengi tarafından iletildi. ve askeri görevliler. Şehidin ailesi acı haberle üzülürken, babasının evine Türk bayrakları asıldı. Emine ve Hacı Ali Sayın'ın 6 çocuğunun ortancası Özel Çavuş Serkan Sayın'ın bekar olduğu öğrenildi.



KAHRAMANMARAŞ

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs noktasına sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada sözleşmeli piyade Müslüm Özdemir şehit oldu. Şehit Özdemir'in acı haberi, Dulkadiroğlu Merkez İlçesi Şerefoğlu Mahallesi'nde çadırda yaşayan baba Ali-Ümmihani Özdemir çiftine Dulkadiroğlu Kaymakamı Fatih Çelikkaya ve yetkililer tarafından iletildi. Özdemir çifti, üç çocuklarının tek oğlu Müslüm'ün şehadet haberi karşısında gözyaşlarına boğulurken, ailenin yaşadığı çadırın bulunduğu alana Türk bayrakları asıldı.

'EVLENMEDEN ÖNCE SİZE BİR EV ALACAĞIM'

Özdemir ailesinin komşularından Nazire Keskin, acı habere çok üzüldüğünü belirterek, şunları söyledi: "Şehidimizin komşusuyuz. Annesiyle sürekli konuşuyorum ve bugün tekrar konuştum. Çocuğun rüyası şuydu: "Evlenmeden önce sana bir ev alacağım." Bekardı, askere gitmişti, çok eğitimli, asil bir çocuktu. Evleri iki katlıydı, üst katta amcaları, alt katta ise kendileri oturuyordu. Depremde ev de yıkıldı. "Çadırlarda yaşıyorlardı" dedi.



'ÇADIRDA KALIYORLARDI'


Komşulardan Hatice Gülbuyruk, ailenin konteyneri ısıtamadığı için dükkanda kaldığını belirterek, şunları söyledi: “Konteynere ısıtıcı takamıyorlar. Dükkanda kalmak zorundalar, başka çareleri yok. Eşyalarını konteynere koyuyorlar ama ısıtamadıkları için çadırda kalıyorlar. "Yani çaresizler" dedi.

İSTANBUL

Piyade uzmanı Ahmet Köroğlu, Kuzey Irak'ın Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir üsse sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. Köroğlu'nun şehit haberi, Şifa ilçesi Tuzla'da yaşayan ailesine askeri yetkililer tarafından iletildi.



KUZENLER 16 YIL ARAYLA ŞEHİT OLDU
Amcası Özcan Türk, şehit piyade uzman çavuş Ahmet Köroğlu'nun ailenin en büyük oğlu olduğunu, 2008 yılında Şırnak Beytüşşebap'ta çıkan çatışmada kuzeni Talha Köroğlu'nun da şehit olduğunu iddia ederek, "Kardeşimiz 9 yıl boyunca bu görevi üstlendi. yıllar. Saldırı saat 17.00 sıralarında üs bölgesinde yemek yerken meydana geldi. İşte bir şehidin ölümü. Ailenin 3'ü kız, 1'i erkek olmak üzere en büyük çocuğu. Bu ailenin ikinci şehidi. Diğeri, kuzeni Talha Köroğlu da 2008 yılında Beytüşşebap'ta şehit oldu. Bu da bir başka ilahi takdirdir.

Kahvede Bıçaklandı Hastanede Öldü Kahvede Bıçaklandı Hastanede Öldü

Halkımıza, ilçemize, ülkemize başsağlığı diliyorum. Onu en son 17 Kasım'da ayrılırken gördük. Ailesi sık sık telefonla konuşuyordu. Durumun vahim olduğunu, çok çatışmalı bir coğrafyada olduklarını ve 10 gün önce şehitlerimizi kaybettiğimiz yerlere yakın olduklarını söyledi. Teyzemizin oğlu da aynı bölgede yaşıyor. Allah hainlerin cezasını versin. Bekardı. Ailenin tek oğlu ve en büyük çocuğudur. Konuşmanın sonuna geldik. "Şehidimizi pazar günü Giresun Çatakkırı köyünde toprağa vereceğiz" dedi.

ORDU
Pençe Kilit Harekatı bölgesindeki harekât üssüne sızmaya çalışan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çatışma çıktı. Terör örgütüyle yaşanan çatışmada şehit düşen askerlerden biri de sözleşmeli harp mühendisi Murat Atar'dı. Şehit Atar'ın acı haberi, İkizce İlçesi Bolluk Mahallesi'ndeki baba evinde ailesine ulaştı.


Ordu Valisi Muammer Erol makamında şunları söyledi: "Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Şehidimizin mekanı cennet, rütbesi yüksek olsun. "Milletimize en derin başsağlığı dileklerimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: karar