Türkiye Kürek Federasyonu, Para Kürek Branşını Kurdu

Türkiye Kürek Federasyonu, Para Kürek Branşı'nı resmi olarak kurduğunu duyurdu. Federasyonun Başkan Vekili ve Para Kürek Kurulu Başkanı Hasan Murat Atay, yaptığı açıklamada, engellerin ortadan kaldırılması ve eşitliğin sağlanması amacıyla bu branşı hayata geçirdiklerini belirtti. Branşın oluşturulmasının ardından yapılan çalışmalar sonucunda, para kürekçilerin uluslararası yarışmalarda başarı elde ettiği ifade edildi.

Arda Güler İlk 11'de Başladığı Maçta Golünü Attı Arda Güler İlk 11'de Başladığı Maçta Golünü Attı

Hasan Murat Atay, Türkiye Kürek Federasyonu çatısı altında gerçekleştirilen para kürek branşıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu projenin uzun bir süreç sonucunda hayata geçirildiğini ve ilk Türk para kürek sporcularının güvenli bir şekilde suya inmelerinin iki yıl sürebildiğini ifade etti. Branşın kurulmasıyla birlikte engelli sporcuların kürek sporunu yapma şansının arttığını ve uluslararası yarış sınıflarında kadın-erkek sporcuların birlikte suya inmelerinin sağlandığını vurguladı.

Atay, para kürek branşının oluşturulmasının Türkiye'nin spor alanındaki çeşitliliğini artırdığını belirterek, "Para kürek branşı, öncelikle engellerin ortadan kaldırılması, her açıdan eşitlik demektir. Bedensel veya görme engeli tüm insanların, tüm dezavantajlı sporcuların bu sporu yapabilme şansını yakalamasının yanı sıra uluslararası yarış sınıflarının çoğunda kadın-erkek sporcuların birlikte suya inmesi en önem verdiğimiz konular." dedi.

Atay, branşların oluşturulmasının sonrasında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili olarak  bilgi verirken, sponsorların ve destek veren kurumların katkılarına vurgu yaptı. İlk uluslararası yarışlarına katılan para kürekçilerin başarılı bir performans sergilediğini belirten Atay, bu başarıların Türk kürek camiasında gurur yarattığını ifade etti. Branşın hedeflerinin, engelli sporcuların kürek sporunu yapma şansını artırmak, ulusal yarışlarda sporcu katılımını sağlamak ve milli para kürek sporcularını uluslararası arenada başarıyla temsil etmek olduğunu söyledi.

Atay, destek olanlara teşekkür ederken, sporun Türkiye genelinde yaygınlaşması için çalışmaların devam edeceğini ve para kürek branşının gelecekte daha da büyüyeceğini ifade etti.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi