Türkiye, son dönemde pek çok musibetle başa çıkmak zorunda kalıyor. Ancak daha yeni kurtulduğumuz bir bela, şimdi iki koldan Türkiye'ye doğru ilerliyor. Ülkeye yönelen çöl tozları, tek bir yönden değil, iki koldan geliyor ve kurtuluş yok gibi görünüyor.

Güncel hava durumu detayları, uzmanlar tarafından yakından takip ediliyor. Hava Forum'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım, Türkiye'nin korkulu belasını işaret ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin dört bir yanını etkileyen çöl tozları, bu kez yeniden ülkemize giriyor. Ancak bu sefer tek taraftan değil, çift taraftan kuşatma altında olacağız.

Çöl tozlarının, Afrika ve Suriye üzerinden Türkiye'ye doğru yol aldığı belirtiliyor. Cuma ve Cumartesi günleri etkisini gösterecek olan bu çöl tozları, Türkiye'yi iki koldan kuşatacak ve çamur yağmuru şeklinde ülkemize ulaşacak.

Orhangazi'de Aynı İstikamette Giden Motosikletler Çarpıştı: 2 Yaralı Orhangazi'de Aynı İstikamette Giden Motosikletler Çarpıştı: 2 Yaralı

Bu durum, Türkiye'nin hava koşullarına dair dikkatli olması gerektiğini gösteriyor. Vatandaşların, çöl tozlarının oluşturabileceği olumsuz etkilere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

Kaynak: karar