Sahra Çölü'nde 50 yıl aradan sonra sel felaketi! Sahra Çölü'nde 50 yıl aradan sonra sel felaketi!

Almanya'da yaşayan Türkler için önemli bir gelişme yaşanıyor. Almanya'da çifte vatandaşlık imkanı getiren kanun 27 Haziran'da yürürlüğe girecek. Bu değişiklikle birlikte, Almanya'da yaşayan Türkler artık Alman vatandaşlığını koruyarak Türk vatandaşlığını yeniden kazanabilecekler.

Dışişleri Bakanlığı bu konuda uzun zamandır beklenen ve hak edilen bir düzenlemenin gerçekleştiğini belirtti. Türk-Alman ilişkileri açısından olumlu, anlamlı ve değerli bir gelişme olarak değerlendirilen bu adım, Türk toplumu tarafından memnuniyetle karşılandı.

Başvuru süreciyle ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı detayları sosyal medya hesaplarından paylaştı. İlk adım olarak www.konsolosluk.gov.tr adresinden ilgili başkonsolosluğun seçilmesi gerekecek. Ardından ön başvuru yapılacak ve randevu alınacak. Fiziki belgeler başkonsolosluğa teslim edildikten sonra sürecin tamamlananlara vatandaşlığa giriş belgesi ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı verilecek.

Bu gelişmeyle birlikte Almanya'daki Türk toplumu, hem Alman vatandaşlığını koruyacak hem de Türk vatandaşlığına yeniden sahip olabilecek

Kaynak: cnn türk