Son günlerde basında yer alan "TÜVTÜRK'ün kredi kartı komisyonu aldığı" yönündeki iddialara ilişkin TÜVTÜRK, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

TÜVTÜRK'ün açıklamasına göre, kredi kartı ve banka kartıyla yapılan ödemeler, 6493 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat kapsamında, müşterilere tek seferlik ödeme hizmeti sunan bir hizmet sağlayıcı firma üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu hizmet karşılığında, hizmet sağlayıcı firma tarafından müşterilerden bir 'hizmet bedeli' tahsil ediliyor. TÜVTÜRK, araç muayene ücretlerinin ödenmesinde alternatif ödeme yöntemi olarak sunulan banka kartı ve kredi kartı ile yapılan ödemelerde muayene ücreti dışında herhangi bir ek ücret alınmadığını vurguladı. Dolayısıyla, basında yer alan "TÜVTÜRK'ün kredi kartı ile yapılan ödemelerde komisyon aldığı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, araç muayene ücretlerinin, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 35. maddesi gereğince 2004 yılında belirlendiği ve o tarihten itibaren her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Yeniden Değerleme Oranı ile artırılarak düzenlendiği belirtildi.

İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi! İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi!

TÜVTÜRK, yoğun talep üzerine, araç muayene istasyonlarında nakit ödemeye alternatif olarak kredi kartıyla ödeme imkanını 2021 itibarıyla hizmete sunduğunu da belirtti.

Bu açıklama ile TÜVTÜRK, kredi kartı komisyonu alındığına dair çıkan haberlerin yanlış anlaşılmalara yol açabileceğini ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin önemini vurguladı. TÜVTÜRK yetkilileri, ödeme süreçleri ve alınan ücretler konusunda şeffaf olduklarını ve tüm işlemlerin yasal mevzuata uygun olarak gerçekleştiğini belirterek, kamuoyunu yanlış bilgilendiren haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: KARAR