İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, "Mahzen-46" operasyonları kapsamında bir dizi şehirde önemli başarılara imza atıldı. Bursa merkezli olarak başlayan operasyonlar, İstanbul, Konya, Van, Kocaeli, Nevşehir, Muğla, Samsun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Balıkesir, Tekirdağ ve Muş'ta gerçekleştirildi. Bu operasyonlar sonucunda Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut liderliğindeki üç ayrı organize suç örgütü çökertildi ve toplamda 112 şüpheli yakalandı.

Suç örgütü üyelerinin çeşitli suçlar işlediği tespit edildi. Bu suçlar arasında silahlı örgüt kurma, uyuşturucu madde ticareti, cebir, şiddet ve tehdit yoluyla suçluyu koruma, suç gelirlerinin aklanması ve göçmen kaçakçılığı bulunuyor.

Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü

Operasyonlar sırasında ele geçirilen maddeler arasında büyük miktarlarda uyuşturucu madde, silahlar ve diğer suç unsurları bulunuyor. Vedat Kıpçak'ın liderliğindeki suç örgütü üyelerinden 74 kişi yakalanırken, büyük miktarda metamfetamin, sıvı metamfetamin, uyuşturucu hap, kokain, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Fırat Erdal'ın liderliğindeki örgütten 22 şüpheli yakalandı ve metamfetamin, hassas terazi ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ersin Bulut'un liderliğindeki örgütten ise 16 şüpheli yakalandı ve metamfetamin ile hassas terazi ele geçirildi.

Kaynak: KARAR