Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı

Bangkok'un Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı'na hareket etmesi planlanan Thai Airways'in TG121 sefer sayılı uçuşunun, kalkış için asfaltta beklerken, bir yolcunun uçağın kapılarından birini açarak rampanın açılmasına neden olduğu bildirildi.

Kazayla ilgili yapılan açıklamada, uçağın hemen hareket ettirilemediği ve diğer uçuşların kalkış ve inişlerinin geçici olarak engellendiği belirtildi.

Tayland Chiang Mai Uluslararası Havaalanı müdürü Kanat Komutanı Ronnakorn Chalermsanyakorn, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Uyarıyı aldıktan sonra, tahliye rampasını kapatmak için bölgeye girmek üzere Thai Airways mühendisleriyle temasa geçtik ve ardından uçağı 15'e geri getirdik" iniş pisti.

Direktör, kazadan, inişine izin verilmeden önce havada dönmek zorunda kalan sekiz uçak da dahil olmak üzere toplam 13 uçuşun etkilendiğini ekledi. Ronnakorn, gecikmelerden toplamda 2.295 yolcunun etkilendiğini söyledi.

ÖNLEMLER ARTTIRILACAK

Thai Havayolları, uçakta teknik bakım yapılacağını ve kaza durumunda güvenlik tedbirlerinin güçlendirileceğini, iptal edilen uçuşların gece gerçekleştirileceğini söyledi.

Notta şu ifadeler yer alıyor: "Uçuş, yolculuğuna 8 Ocak günü saat 12.34'te devam etti." "Tüm yolcular, pilotlar ve kabin ekibi güvendeydi."

Polis, CNN'e yaptığı açıklamada, 40 yaşındaki Kanada vatandaşı Wong Sai Heung'u olay yerinde tutukladıklarını söyledi.

Polis, şüphelinin kapıyı neden açtığını bilmediklerini, ancak stresli göründüğünü ve iletişim sorunu yaşadığını, bu nedenle olaydan sonra onu tutuklayıp bir psikiyatri hastanesine gönderdiklerini söyledi.

Bir başka açıklamada ise şüpheliye sorgulama sırasında kanun gereği avukat ve tercüman sağlandığını ve olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

(karar)

Kaynak: karar