UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dünyanın önde gelen takımları mücadelesini sürdürürken, şok bir gelişme açıklandı.

Beşiktaş yeni Aboubakar'ını buldu! Henüz 24 yaşında, 10 gol ve 2 asist... Beşiktaş yeni Aboubakar'ını buldu! Henüz 24 yaşında, 10 gol ve 2 asist...

Dünyanın dört bir yanından keyifle izlenilen organizasyonu Şampiyonlar Ligi ile ilgili alınan karar herkesi şoka uğrattı. Son olarakta Şampiyonlar Ligi yerine farklı bir organizasyonun düzenlenmesi yeniden gündeme geldi.

Peki, Şampiyonlar Ligi yerine hangi format gelebilir?

2 yıl önce Real Madrid'in başkanı Florentino Perez, Avrupa Süper Lig fikrini gündeme getirmişti. Avrupa'nın 3 büyük liginden 12 takım, Avrupa Süper Ligi'ni kurduğunu bildirmişti ve yaşanan bu süreç sonrası takımlar UEFA ile karşı karşıya gelmişti. FIFA ve UEFA, bu karara sert bir şekilde tepkisini göstermişti.

Karşılıklı yapılan açıklamalardan sonra UEFA yaptırım uygulama tehdidinde bulunmuş ve kulüplerden geri adım gelmişti. Bu doğrultuda ortaya atılan bu proje, başlamadan sona ermişti. UEFA'nın bu fikirde biraz değişiklik yaparak gündeme alabileceği iddia edildi.

3 LİG YER ALACAK

Marca'nın haberine göre UEFA ve Avrupa Kulüpler Birliği, 2027'den itibaren her biri 18 kulüpten oluşan 3 farklı bir lig başlatmayı düşünülüyor. Bu konu, bir sonraki UEFA İcra Komitesi toplantısında ele alınacağı iddiaları gündeme geldi.

İŞTE FORMAT

3 farklı lig olacağı ve bu liglerin isimlerinin sırasıyla; Süper Lig, Avrupa Ligi ve Adaylar Ligi olacağı belirtildi. Her ligde 18 takımın yer alıp toplamda 34 maç yapacağı söylendi. Süper Lig'de sezonu lider bitiren takımın da doğrudan şampiyon olacağı da eklendi. Süper Lig'den 2 takım düşeceği, Avrupa Ligi'nden 2 takım yükseleceği ve Avrupa Ligi'nden 4 takımın düşüp, Adaylar Ligi'nden 4 takım yükseleceği de bildirildi. (sabah)

Editör: Haber Merkezi