'Kalkan-21' Operasyonu: 16 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı 'Kalkan-21' Operasyonu: 16 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı

Ülke gündemini sarsan kreş davasında gerici savunma: Çocukları uyku saatlerinde izleyelim

Tekirdağ'ın Çerkezköy organize sanayi bölgesi işletmesinde çalışan ailelerin çocuklarının eğitimi için kurulan ÇOSB anaokulu ve anaokulunda veliler, çocuklarının şiddete maruz kaldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Davanın ikinci duruşması görüldü. Sanıklar ve velilerin hazır bulunduğu duruşmada, enstitü müdürü ve okul danışmanının açıklamaları tepkilere yol açtı: "Biz sadece uyku saatlerini gördük. Gördüğümüz görüntülerde herhangi bir suç unsuruna rastlamadık."

Geçen yıl aralık ayında ÇOSB anaokulu ve Tekirdağ anaokulunda çocukların şiddete maruz kaldığı iddiasıyla velilerin şikayeti üzerine kapatılan davanın ikinci duruşması görüldü.

ÇOSB anaokulunda eğitmen ve bakıcıların çocuklara uyguladığı şiddet görüntülerinin basında yer almasının ardından görüntüler Türkiye'de de gündeme geldi ve ÇOSB yönetimi görüntülerde yer alan iki öğretmeni işten çıkararak çocuklar üzerinde anket başlattı. soru.

'Keşke önce çocuklarımızı dinleseydik'

Bugünkü duruşmada kurumda müdür yardımcısı olarak görev yapan T.K. ve kurumun müdürü E.Y. Suçunu kabul etti.

Zaman zaman çelişkili açıklamalar yapan kreş yöneticilerinin açıklamalarına tepki gösteren veliler, şunları söyledi: “Keşke çocuklarımızı bir an önce anlayıp dinleyebilseydik. Bu konuda kendimizi suçlu hissediyoruz. Çocuklarımızın başlarına vurarak işkenceye maruz kaldıklarını, ellerini arkadan bağlayarak uyutmaya çalıştıklarını duymamıza rağmen bunu yönetimle görüşmek istediğimizde inkar ettiler, her seferinde yalan söylediler. Gerçekleri gizlediler, üstlerini örttüler. Ne zaman kamera kayıtlarına bakmaya çalışsak, hep yönetimi engel olarak gösteriyorlardı. "Görüntüler polise ulaşıncaya, bir avukatımız görene ve bu görüntüler basına yansıyana kadar ÇOSB yönetiminin durumu güllük gülistanlıktı" dedi.

'YAMA ZAMANI'NA BAKALIM'

Anaokulunda psikolojik danışman olarak göreve başlayan T.K., daha sonra müdür yardımcılığı ve rehber öğretmen olarak atandı. Mahkemedeki savunmasında şunları söyledi: "Anne-baba enstitüye geldi. 23 Ağustos günü akşam saat 5'te kreşe vardılar ve birbirlerini görmek istediler. Babasının kim olduğunu hatırlamıyorum. Bu anne evde kızıyla oynarken, kızı da bebeğini yatırıyordu. Çocuğun ellerini bağlamak istedim. Annesi bunu neden yapmak istediğini sorunca şöyle dedi: "Efendimiz yatmadan önce uyumayanları bu şekilde uyutuyor ama ben uyuyorum diye ellerimi bağlamıyor." Baba Profesör S.'ye bunun böyle olup olmadığını sordu. S.A.'da böyle bir şeyin olmadığını söyledi. "Hanımefendi bu konuyla ilgileneceğini söyledi" dedi.

\'Suçlamayı KABUL ETMİYORUM\'

"Polis herhangi bir suç unsuruna rastlamadı. Aynı günün öğleden sonra polis beni, Profesör E. ve Profesör S.'yi tutukladı. ve B ifade vermek üzere polis merkezine çağrıldı. Eğer suç unsuru görseydim bunu ilgili makamlara bildirirdim. "Yaklaşık iki yıl önce bir öğretmenin öğrencisine tacizde bulunduğunu velilere bildirmiştim" diyen T.K, kendisine yöneltilen iddiaları kabul etmediğini sözlerine ekledi.

"ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ YÖNETİM KURULU KARARI İLE KESİLMİŞTİR"

Fidanlığın, başkanı B.C. olan bir yönetim kurulu vardır. Kurumun müdürü E.Y., yönetim kurulu üyesi olduğunu belirtti. “Öğrenciler yönetim kurulu kararıyla ihraç edildiler. Karar üst yönetim tarafından verildiği için buna saygı duymam ve imzalamam gerekiyordu. Amirim bölge müdürü M.Ö. Oğlum da kreşe gidiyor. Olumsuz bir durum görseydim veli olarak suç duyurusunda bulunurdum. Anaokulu 1 yıl önce kapandı. “Yönetimden bize karşı herhangi bir baskı görmedim” dedi.

Duruşmada mağdur öğrencilerin anne ve babaları da dinlendi. Mağdurların ailelerine, çocuklarının şiddete maruz kaldığını söyleyerek şikayette bulunduğunu söyledi.

DAVA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, dava dosyasının CD'sinin bir sonraki duruşmada mahkemede görülmesine hükmetti ve B.C. ve F.T. tanık olarak sunarak duruşmayı 10 Mayıs 2024'e erteledi.(karar)

Editör: Haber Merkezi