Oyuncu Shannen Doherty vefat etti Oyuncu Shannen Doherty vefat etti

İsviçre merkezli sivil toplum kuruluşu Cenevre Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (GIPRI), Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) suç duyurusunda bulundu. GIPRI'nin suç duyurusu, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçları ve insanlığa karşı suçlara askeri, iktisadi, diplomatik ve siyasi destek vermekle suçladığı Von der Leyen'i hedef alıyor.

GIPRI tarafından yapılan açıklamada, Von der Leyen'in Gazze'deki sivil katliamlarının yanında yer almakla suçlandığı belirtildi. Suç duyurusunun, çeşitli insan haklarını koruma örgütleri, ceza hukuku uzmanları ve akademisyenler tarafından desteklendiği ifade edildi. Ayrıca, Von der Leyen'in İsrail'e askeri destek sağlamak ve diplomatik destek vermekle suçlandığı vurgulandı.

Suç duyurusunun ardından Batı medyasının bu gelişmeyi geniş çapta görmezden geldiği belirtildi. Von der Leyen'in, İsrail yanlısı politikalarıyla eleştiri aldığı ve 2023 yılında Tel Aviv'e yaptığı ziyaret sırasında Hamas ile mücadelede koşulsuz destek sunduğu hatırlatıldı.

Bu gelişmelerin, Avrupa'daki seçim süreci üzerinde de etkileri olabileceği ve Von der Leyen'in tekrar Komisyon Başkanlığı için yarışacağı haziran ayındaki seçimlerde tartışma konusu olabileceği belirtildi.

Kaynak: milliyet