Üsküdar'da meydana gelen olay, taksici ile İETT otobüsü şoförü arasında yaşanan yol verme anlaşmazlığıyla başladı. Olay, Çarşamba günü saat 12.30 sularında Ünalan Mahallesi Baraj Yolu Sokak'ta gerçekleşti. İddiaya göre, 34 TJR 50 plakalı taksinin şoförü ile 11Ü hat numaralı Esatpaşa-Üsküdar seferini yapan İETT otobüsü şoförü Sevtap Danış arasında yaşanan tartışma, hızla şiddetlenerek tırmandı.

Taksi şoförü, aracını caddenin ortasında bırakarak otobüse doğru yürüdü. Ancak otobüs şoförü, Danış, içinde yolcuların olduğu otobüsün kapılarını kilitleyerek taksiciyi içeri almamak için tedbir aldı. Bunun üzerine taksici, etrafta dolaşmaya başlayarak Danış'a yönelik hakaretler savurdu ve tehditlerde bulundu. Bu olaylar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, taksici otobüsün camını yumruklarken, Danış ise yolculara polisi aramaları için rica ediyordu. Taksici, olay yerinden sonra aracına binerek uzaklaştı. Ancak olayın ihbar edilmesi üzerine polis ekipleri harekete geçti ve taksi şoförü gözaltına alındı.

İncelenen kamera görüntülerinden şüphelinin kimliği tespit edildi ve M.V.A. isimli şüpheli, daha önceden polis kayıtlarında benzer suçlardan çok sayıda kaydı olduğu belirlendi. Şikayet üzerine polis merkezine götürülen şüpheli, tehdit ve hakaret suçlarından adli makamlara sevk edildi.

MGK Toplantısı Bitti: 9 Madde Yayımlandı, Terörle Mücadelede Kararlılık ve Bölgesel İşbirliği Vurgusu MGK Toplantısı Bitti: 9 Madde Yayımlandı, Terörle Mücadelede Kararlılık ve Bölgesel İşbirliği Vurgusu

İETT ve Belediye Çalışanları Dayanışma Derneği'nden Şahin Akman, olayla ilgili yaptığı açıklamada, taksinin önünü keserek tehdit ve hakaretlerde bulunmanın kabul edilemez olduğunu belirtti. Akman, şikayetçi olduklarını ve adli süreci başlattıklarını vurguladı, ancak sonucun beklendiğini söyledi.

Kaynak: KARAR