Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, terörist Mehmet Kılıç'ın Milli İstihbarat Teşkilatı'nın teknik desteğiyle Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde eylem girişiminde bulunduğu belirlendi. Suriye Milli Ordusu güçleri, bölgeye sızma girişiminde bulunan PKK/KCK-PYD/YPG üyesi Kılıç'ı sağ olarak yakaladı.

Terörist Kılıç'ın, örgütün 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Şırnak Uludere Karaçalı karakoluna yönelik sızma faaliyetine de karıştığı iddia edildi.

"Rızgar Amed" kod adlı Mehmet Kılıç, Mayıs 2015'te Muş Şenyayla kırsalında yaşayan akrabaları aracılığıyla PKK/KCK'ye katıldı. Askeri ve ideolojik eğitimini tamamladıktan sonra örgütün Irak'ın sırasıyla Metina ve Gare bölgelerinde görev yaptı. 2018 yılında örgütteki sözde silahlı mücadeleye katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 2019 yılında gerçekleştirdiği hava operasyonunda yaralanan terörist, örgüt tarafından 2020 yılında Rojava bölgesine görevlendirildi. Muş Savcılığı'nın, "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla terörist Mehmet Kılıç hakkında tutuklama kararı çıkardığı öğrenildi.

Kaynak: karar