Yeşilçam'ın usta oyuncularından Sevda Ferdağ, sabah saatlerinde Cihangir'deki evinde hayatını kaybetti.

Uzun süredir hastalıklarla mücadele eden Ferdağ, sabah saatlerinde evinde yaşamını yitirdi. Film-San Vakfı, "Türk sinemasının önemli oyuncularından Sevda Ferdağ'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" açıklamasıyla oyuncunun ölüm haberini duyurdu.

Sevda Ferdağ, 1942'de Edremit'te doğmuş ve 1958'de rol aldığı "O Günden Sonra" filmiyle sinemaya adım atmıştı. Ancak film başarısız olunca Almanya'ya yerleşmişti.

Özcan Deniz'den Mert Yazıcıoğlu'na: Helal sana aslanım! Özcan Deniz'den Mert Yazıcıoğlu'na: Helal sana aslanım!

Ablasının ısrarıyla 1963'te Türkiye'ye dönen Ferdağ, "Azrailin Habercisi" filmiyle oyunculuğa yeniden başladı ve bu filmle büyük ilgi gördü. 2009 yılına kadar yaklaşık 150 filmde rol alan Ferdağ'ın en bilinen filmlerinden biri ise "Kapıcılar Kralı" (1976) oldu.

Bu filmin yönetmenliğini Zeki Ökten yapmış, senaryosunu ise Umur Bugay yazmıştı. Filmin başrollerinde Kemal Sunal, Sevda Ferdağ, Bilge Zobu ve Sevil Üstekin gibi önemli isimler yer almıştı.

Sevda Ferdağ, Türk sinemasına önemli katkılar sağlamış ve unutulmaz rolleriyle izleyicilerin kalbinde yer edinmiş bir oyuncuydu.

Kaynak: haberler.com