Adana'nın Seyhan ilçesi Ziyapaşa Bulvarı'nda, uyuşturucu bağımlısı oğlu Hazım Evren'i (38) 'uyuşturucu parası' tartışması sırasında av tüfeğiyle vurarak öldüren Tamer Evren (66), mahkemede yaşananları anlattı.

Olayın Ayrıntıları

Olay, 11 Mart'ta meydana geldi. Hazım Evren, uyuşturucu alabilmek için babası Tamer Evren’den para istedi. Baba Evren, cebindeki 380 liranın 200 lirasını oğluna verdi. Ancak Hazım Evren, "Bu para yetmez" diyerek babasının üzerine yürüdü. Baba ve oğul arasında çıkan kavgada, Tamer Evren av tüfeğini alarak oğluna ateş etti ve öldürdü.

Mahkeme Süreci

Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Tamer Evren hakkında Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'oğlunu öldürmek' suçundan dava açıldı. Tutuklu yargılanan Tamer Evren, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Tarafların avukatlarının da katıldığı duruşmada, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Evren, oğlunu öldürdüğü için pişman olduğunu belirtti.

Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu

Tamer Evren'in Savunması

Tamer Evren, duruşmada olay anını şu sözlerle anlattı: “Olay günü oğlum benden uyuşturucu almak için para istedi. Üzerimde 380 lira vardı, 200 lirasını verdim. Kalan 180 lirayı diğer ihtiyaçlarımız için kullanacaktım. Oğlum parayı az bulunca bağırmaya başladı ve satırla annesinin üzerine yürüdü. Ben de bahçeye inip oğlumun kolundan tuttum, yere düştü. Evdeki biber gazını aradım ama bulamayınca dolaptaki av tüfeğini aldım. Oğlum elindeki satırla üzerime doğru geliyordu. Hedef gözetmeden korkutmak için 2 el ateş ettim. Ben kimseye zarar verecek bir insan değilim, oğlumu öldürmeyi asla düşünmedim. Korkutmak istedim.”

Eşi E.E.'nin İfadeleri

Öldürülen Hazım Evren’in eşi E.E., kayınbabasından şikayetçi oldu. E.E., eşinin uyuşturucu madde kullandığını, olay günü avukat görüşmesi için 500 lira istediğini belirtti ve şunları söyledi: "Eşim 500 lira istemişti, babası 200 lira verdi, eşim de 100 lira daha istedi. Bu kez babası 80 lirasının olduğunu söyleyince eşim çıldırdı ve ‘Kapıyı pencereyi indiririm, bu parayı vereceksin’ diye bağırdı. Babası içeri tüfekle geldi, eşime doğru bir el ateş etti. Eşim kaçmaya çalışırken düştü, kayınbabam gelip eşime doğru bir el daha ateş etti."

E.E., kayınbabasının en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmanın Devamı

Mahkeme heyeti, Tamer Evren’in tutukluluğunun devamına karar verdi ve duruşmayı eksikliklerin tamamlanması ve tanıkların dinlenmesi için erteledi.

Kaynak: DHA