Mayıs ayından itibaren gram altın fiyatlarında potansiyel bir yükseliş bekleniyor. Dünya genelinde devam eden enflasyon ve faiz oranlarındaki tartışmalar ile jeopolitik gerilimler, altına olan talebi artırıyor.

Hazine ve Halkbank’tan Büyük Oyun: Esnaf Kredi Faizi Artırıldı Hazine ve Halkbank’tan Büyük Oyun: Esnaf Kredi Faizi Artırıldı

Altının ons fiyatı gerilerken, gram altın 228 liradan, çeyrek altın ise 373 liradan işlem görüyor. Çin'deki emlak krizi ile başa çıkmaya çalışan yatırımcıların altına yönelmesi, ons altın fiyatlarında yeni rekorlar beklenmesine neden oluyor.

Altın fiyatlarını etkileyen diğer faktörler arasında Rusya-Ukrayna savaşı ve bu savaşın enerji ile gıda fiyatları üzerindeki etkisi var. Yatırım uzmanları, bu durumların 2024 yılı için altın fiyatlarında rekorlar öngörmelerine sebep oluyor.

Dünya Altın Konseyi'nin raporlarına göre, Çin'in altın tüketimi ilk çeyrekte rekor seviyelere ulaştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın altın rezervleri de son aylarda rekor düzeylere çıktı. Tüm bu gelişmeler, önümüzdeki mayıs ayından itibaren altın fiyatlarının yükseleceğini işaret ediyor.

Altın ve para piyasaları uzmanları, ons altının 2.300 dolar ve üzerinde seyrettiği sürece yükselişin devam edeceğini ve hatta 2.400 dolarları geçmesi durumunda 2.700 dolar seviyelerinin görülebileceğini tahmin ediyorlar.

Kaynak: karar