Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Fatsa'daki altın madeniyle ilgili yapılan faaliyetlerin durdurulmadığını belirtti. Gönül, Ordu Valiliği'nin geçici faaliyet durdurma kararına rağmen, maden çalışmalarının hala devam ettiğini ifade etti.

Kendini polis memuru ve savcı olarak tanıtan dolandırıcı tutuklandı Kendini polis memuru ve savcı olarak tanıtan dolandırıcı tutuklandı

Gönül, "Biz buraya geldik gördük ki bu karara rağmen daha dün buraya tebliğ edilmiş valilik yazısında 'kapatıldı' deniyor, işletmenin durdurulduğu, fakat hala devam ediliyor çalışmalar. Nasıl bir çalışma ne yaptıklarını bilmiyoruz. Çalışmalar bilfiil hala devam ediyor burada" dedi.

Ordu Çevre Derneği, Fatsa'daki Altıntepe Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. işletmesinin faaliyetlerini yakından takip ediyor. Başkan Gönül ve diğer dernek üyeleri, sahada incelemelerde bulunarak durumu değerlendirdi.

Gönül ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak, maden faaliyetlerinin durdurulduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, çalışmaların hala sürdüğünü vurguladılar. Ayrıca, maden sahasının genişlemesi ve çevresel etkiler konusunda endişelerini dile getirdiler.

Kaynak: Cumhuriyet