Kocaeli Valiliği, Ramazan Bayramı dönüşünde kentte oluşabilecek trafik yoğunluğunu önlemek amacıyla önemli bir karar aldı. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, 14 Nisan günü saat 05.00 ile 15 Nisan günü saat 05.00 arasında kent içine kamyon, çekici ve tanker cinsi uzun araçların girişi yasaklanacak.

Karayolu trafiğinde yaşanabilecek sıkışıklığı en aza indirmek ve sürücülerin güvenliğini sağlamak amacıyla alınan bu karar, özellikle Ramazan Bayramı tatili dönüşünde oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için hayata geçiriliyor.

Valilik yetkilileri, bu süre zarfında D-100, D-130, D-575, D-595 ve O-4, O-5, O-7 gibi önemli güzergahları kullanacak kamyon, çekici ve tanker sürücülerinin, belirlenen park alanlarında bekletileceğini belirtti.

Gümrükte kilolarca altın ve otomobil yedek parçası ele geçirildi Gümrükte kilolarca altın ve otomobil yedek parçası ele geçirildi

Öte yandan, benzer bir uygulamanın Karabük ve Bolu gibi diğer illerde de hayata geçirildiği bildirildi. Karabük Valiliği, D-100 Karayolu'nun Karabük sınırları içindeki bölümünde, Bolu Valiliği ise Anadolu Otoyolu ve D-100 Karayolu'nun Bolu geçişinde kamyon ve tırların geçişine 24 saat boyunca izin verilmeyeceğini duyurdu.

Kaynak: haber global