Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 2. Lig Beyaz Grup'ta son haftada Bursaspor ile oynanan maçta sahadan çekilen Van Spor FK'a Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) sert ceza geldi. PFDK, müsabakanın terk edilmesi sonucunda Van Spor FK'nın 3 puanının silinmesine karar verdi.

Bursaspor ile oynanan müsabakada Van Spor FK sahadan çekilmiş, bu durum da Bursaspor'un 3-0 hükmen galip ilan edilmesine yol açmıştı. Ancak ceza bu kadarla sınırlı kalmadı. Van Spor FK Teknik Sorumlusu Ümit Bozkurt'a da 3 maçtan men cezası verildi.

Bursa'da Galatasaray ve Fenerbahçeli Taraftarlar Arasında Taş ve Sopalı Kavga: 3 Gözaltı Bursa'da Galatasaray ve Fenerbahçeli Taraftarlar Arasında Taş ve Sopalı Kavga: 3 Gözaltı

TFF'den yapılan açıklamada, Van Spor FK'nın müsabakayı terk etmesi sebebiyle ceza verildiği belirtildi. Ayrıca, teknik sorumlu Ümit Bozkurt'un sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle ek cezalar aldığı ifade edildi. Bozkurt'a 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 39.000 TL para cezası uygulandı.

Kaynak: milliyet