Van'ın Başkale ilçesine bağlı Sualtı Mahallesi'nin Dereboyu Mezrası'nda, yaylada otlayan küçükbaş sürüsüne kurtlar saldırdı. Saldırıda tam 100 koyun telef oldu, 15 koyun ise yaralandı.

Olay, bugün sabaha karşı ilçeye bağlı Sualtı Mahallesi'nin Dereboyu Mezrası'ndaki Navşian Yaylası'nda meydana geldi. Çobanlar Reşit, Abdullah, Perus, Sercan, Nihat, Emrah, Fahrettin ve Nejdet Aslan'a ait sürüye, sürü halinde gelen kurtlar saldırdı. Saldırıda 100 koyun öldü, 15'e yakın koyun da yaralandı. Çobanların müdahalesiyle kurtlar bölgeden kaçtı ve diğer koyunlar kurtarıldı.

Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ekipleri İnceleme Yaptı

Olayın ardından çobanlar durumu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Yaylaya gelen ekipler, ölü koyunlarla ilgili rapor tuttu. Sualtı Mahallesi Muhtarı Yakup Akkaya, sabaha karşı gerçekleşen kurt saldırısında 100 koyunun öldüğünü ve yaralı koyunların olduğunu belirtti. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin olay yerine gelip rapor tuttuğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: milliyet