Rusya'da iki ay önce yönetime karşı isyan bayrağı çeken Rus paralı asker grubu Wagner lideri Yevgeny Prigojin ile yakın adamlarının bulunduğu Embraer 135 tipi özel jet Tver’de düştü. Rusya içinde 10 kişinin olduğu jetten kurtulan olmadığını duyururken Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı da düşen uçakta Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in can verdiği açıklamasını yaptı..

Cem Yılmaz "gönderme"lerden sıkıldı Cem Yılmaz "gönderme"lerden sıkıldı

WAGNER'DEN AÇIKLAMA

Prigojin'in uçağının düşmesinin ardından Wagner'den ilk açıklama geldi. Açıklamada, "Uçağın Rus güvenlik güçleri tarafından düşürüldüğü ve Prigojin'e ait 2. uçağın ise Moskova'ya indiği" ifade edildi.

'ÖLÜMÜ DOĞRULANIRSA HAREKETE GEÇERİZ'

Wagner ayrıca "Kremlin ele geçirilecek! Prigojin'in ölümü doğrulanırsa harekete geçeriz" tehdidinde de bulundu. Uçakta yer alan yolcu listesinde Prigojin'in yanı sıra yardımcısı ve Wagner'in kurucularından Dmitriy Utkin ile Sergey Propustin, Evgeniy Makaryan, Aleksandr Totmin, Valeriy Çekalov, Nikolay Matuseyev'in adları yer aldı. Yaşamını yitiren 3 kişilik mürettebatın da Aleksey Levşin, Rustam Karimov ve Kristina Raspopova olduğu açıklandı.

(karar)

Editör: Haber Merkezi