Alanya'da uyuşturucu operasyonu: 2 kilo uyuşturucu ele geçirildi Alanya'da uyuşturucu operasyonu: 2 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul merkezli düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Mossad ajanları arasında yer aldığı iddia edilen yabancı uyruklu doktorla ilgili sert bir açıklama yaptı.

Koca, söz konusu şahsın aslında temizlik görevlisi olduğunu ve Sağlık Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği ile ortak yürütülen Göçmen Sağlığı Merkezleri projesi kapsamında 2019'da işe alındığını belirtti.

Operasyonun Mossad ajanlarına yönelik gerçekleştirildiğini ve iddiaların gerçekle uyuşmadığını vurgulayan Koca, "İstihbarat Teşkilatımızın başarısıyla gurur duyarken, milli bir meselede bile fırsat kollayan bazı kişilerin Sağlık Bakanlığımızı hedef alan yalanına cevap vermek zorunda kaldık" dedi.

Koca, "Operasyon kapsamındaki şahıslar arasında, iddia edildiği gibi yabancı uyruklu doktor yoktur. Eğer olsaydı, iddia sahipleri kendilerince sonuçlar çıkaracaklardı. Gerçek, olmasını istedikleri gibi değil" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı, ayrıca temizlik görevlisi olarak çalışan şahsın daha önce hiçbir sağlık hizmetine dâhil olmadığını belirterek, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve şahsın işe alınması öncesinde güvenlik soruşturmasının olumsuz bulgu içermediğini ifade etti. Bakan Koca, "Talep ettiğimiz, hakikate saygıdır!" diyerek açıklamasını noktaladı.

Kaynak: son dakika