Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Süleymaniye'deki Türk Vatandaşları için Konsolosluk Devrede Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Süleymaniye'deki Türk Vatandaşları için Konsolosluk Devrede

Dün akşam Yalova Çınarcık merkezli ve İstanbul'u da etkileyen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından Güngören'de bulunan bir binada hasar meydana geldi.

Olay, 4 katlı bir binanın 3. katındaki bir dairenin balkon tavanında yaşanan çökme ile gerçekleşti. Bu durum, daire sakinleri arasında büyük bir korku yaratırken, hemen durumu belediye ekiplerine bildirdiler. Belediye ekipleri, olay yerine gelerek yaptıkları inceleme sonucunda binanın riskli olduğunu tespit etti ve binanın tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Binada oturan vatandaşlara, evlerinden alabilecekleri değerli eşyalarını alarak binanın daha sonra mühürleneceği bilgisi verildi.

Balkonu çöken dairenin sakinlerinden Hogir Yılmaz, deprem sırasında çocuklarıyla birlikte yaşadığı korkuyu paylaşarak, "Dün akşam geç saatlerde deprem oldu. Eskiden yukarıda çatlaklar vardı, ama dün akşam öyle bir ses geldi ki, ne olduğunu anlayamadık. Dışarıya baktık, kaza mı oldu diye. Sonrasında arka balkona gittim. Depremle birlikte bu şekilde hasar almış, çökmüş. Dün akşam çok korktuk, iki tane çocuğum var. Çocuklarım çok korktu, ben de çok etkilendim. Dışarıda kaldık, belediye ekipleri bize buradan çıkın dedi. İki çocukla dışarıda kaldım" dedi.

Üst katında oturan Hasan Samtar da deprem sırasında büyük bir sestin geldiğini belirterek, "Dün akşam gece saatlerinde geldim, depremi hissettim. Büyük bir bağırma sesi duyulunca aşağı indik. Bu manzarayı gördük. Daha önce de hasarlıydı, üst katında oturuyorum. Belediye bugün geldi, saat 16.30'a kadar değerli eşyalarınızı alın, sonra binayı mühürleyeceğiz dedi." şeklinde ifade etti. (Haber Global)

Editör: Haber Merkezi