Yargıtay Başkanı Akarca bir heyetle gittiği  Afyonkarahisar'da Vali Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından karşılandı. Şeref defterini imzalayan Mehmet Akarca gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 Bir gazetecinin "Anayasa Mahkemesinin son kararıyla ilgili bir ikilem var, bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca,   "Aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen bireysel başvuru yolunun incelenmesindeki yorum farklılığından ve Anayasa'nın durumundan kaynaklanan ve ciddi anlamda derin görüş ayrılıklarımız olduğu bir gerçek."dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkında  "AYM'nin hak ihlali kararının hukuki değeri yok." diyerek, ikinci hak ihlali kararına da uymama kararı almıştı.

Kararda, AYM'nin bu kararının juristokratik bir davranış olduğu vurgulanmıştı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Can Atalay kararı, siyasette geniş bir yankı uyandırmıştı.

Antalya’da Polonyalı Çiftin Bulunduğu Otomobil Alev Aldı Hayatını Kaybetti Antalya’da Polonyalı Çiftin Bulunduğu Otomobil Alev Aldı Hayatını Kaybetti

Kaynak: haberler.com