Yargıtay Başkanı seçilen Ömer Kerkez'in belirlenmesinin ardından gerçekleştirilen mazbata takdimi ve cübbe giyme töreninde konuşan Kerkez, Yargıtay'ın ve yargı organlarının son dönemde yaşanan tartışmalara değinerek, bu sorunların çözümünde önemli adımlar atmaya kararlı olduklarını vurguladı.

Adana Feke'de orman yangını! Adana Feke'de orman yangını!

Kerkez, ayrıca Yargıtay Başkanlığı'nın onurunu ve itibarını koruma sözü verdi.

Menzil Cemaati'nin desteklediği Ömer Kerkez, yeni Yargıtay Başkanı olarak seçildi. Hak-Yol'cular'ın desteklediği Mehmet Akarca ise seçimi kaybetti. Seçim süreci 37 tur boyunca devam etmiş ve cemaatler arasında pazarlık yapıldığı vurgulanmıştı.

Yargıtay seçimlerinde, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 193 oy alarak Yargıtay Başkanı seçildi. Bu süreçte Mehmet Akarca ise 103 oyda kaldı. Ömer Kerkez'in Menzil Cemaati'nin, Mehmet Akarca'nın ise Hak-Yol'cular ve AKP'ye yakın isimlerin desteklediği belirtiliyor.

Seçim sürecinde yaşanan krizin, cemaatler arasındaki anlaşmazlık ve pazarlık nedeniyle olduğu ifade ediliyor. Nakşibendi Tarikatı'nın İskenderpaşa Kolu'na bağlı Hak-Yol Vakfı'ndan yetişenlerin etkili olduğu HAK-YOL'CULAR'ın ve AKP'ye yakın isimlerin Akarca'yı desteklediği, Menzil Cemaati'nin ise Kerkez'i desteklediği belirtiliyor.

Seçim sürecinde cemaatlerin, yargıdaki önemli noktalar için pazarlık yaptığı, iktidara yakın bazı isimlerin ise bu süreçte devrede olduğu öne sürülmüştü. MHP'lilerin ise seçim sürecinde ikiye bölündüğü, ancak bir kısmının yine Mehmet Akarca'ya destek verdiği ifade edilmişt

Kaynak: BirGün