Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca aday gösterilen Muhsin Şentürk için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmasının ardından devir-teslim töreni düzenlendi. Törende Şentürk, hukukun üstünlüğüne vurgu yaparak önemli mesajlar verdi.

Ankara'da Deprem! Ankara'da Deprem!

Muhsin Şentürk, terörün hukuk devleti ve adaleti hedef aldığını belirterek Türk hukukçularının dünyadaki diğer hukukçulara göre daha büyük bir sorumluluk taşıdığını ifade etti. Bu sözlerle, hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması konusundaki kararlılığını dile getirdi.

Mazbatasını Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez'den alan Şentürk, yaptığı konuşmada hukukçuların soğukkanlı olması gerektiğini vurgulayarak adaletin tesis edilmesinde bu özelliğin önemine dikkat çekti. Ayrıca, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası yargılamaların, soğukkanlılığın önemli bir örneği olduğunu belirtti ve adaletin sağlanması adına yapılan çalışmalara vurgu yaptı.

Görev süresi sona eren Bekir Şahin ise görevi devraldığında dosya sayısının önemli ölçüde azaldığını ifade etti. Törene, Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Yargıtay Onursal Başkanı Mehmet Akarca, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Yargıtay üyeleri ve personelinin katılımıyla gerçekleşti.

Kaynak: cnn türk