Yargıtay'da yaşanan başkanlık krizi, Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolmasıyla başladı. Yargıtay Başkanlığı seçimi 25 Mart'tan bu yana devam ediyor.

Ancak, şu ana kadar hiçbir aday Yargıtay üyelerinin salt çoğunluğu olan 175 oyu almayı başaramadı. Muhsin Şentürk, Mehmet Akarca lehine adaylıktan çekildiğini duyurdu ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına adaylığını açıkladı.

Ayrıca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı için seçim süreci de pazartesi günü başlayacak. Mevcut Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in görev süresi gelecek ay dolacak.

Yargıtay Büyük Genel Kurulu, kendi üyeleri içinden göstereceği adaylar arasından Cumhurbaşkanı tarafından seçilecek olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını belirleyecek.

Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi

Yeni seçilecek başsavcı, yaş haddinden emekli olmadığı sürece 4 yıl boyunca görev yapacak. Cumhurbaşkanı, belirlenen beş aday arasından istediği ismi seçebilecek. Bu seçimlerin sonucunda, Yargıtay'daki üst düzey yöneticilerin belirlenmesi ve atanması sağlanacak.

Kaynak: Karar