Athletic Bilbao Kulübü'nün tarihinde, maç başında skor haritasına "İnsan hakları, uluslararası hukuk, barış" ve Birleşmiş Milletler'in Gazze'sinde "Düşmanlıklara son verecek, kalıcı, sürdürülebilir ateşkes" çağrısını içeren bir mesaj yayımlandı. Celta Vigo, oynadığı maçla bu mesajı paylaşan kulüpten büyük destek aldı. Bu girişimi desteklemek isteyen bazı taraftarlar Filistin bayrağını açarak gösterilerde bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Seçim Açıklaması: Avrupa Futbol Şampiyonası Öncesi Görev Süreleri Devam Edecek Türkiye Futbol Federasyonu Seçim Açıklaması: Avrupa Futbol Şampiyonası Öncesi Görev Süreleri Devam Edecek

Ayrıca Real Sociedad taraftarları da Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ile maç öncesi Filistin'e destek gösterisi yaptı. Sol görüşlü animasyon gruplarının bir grup taraftarı, kanı sembolize eden kırmızı boyayla ve Filistin bayraklarıyla tribünlerde gösteri düzenlendi. Önceki maçlarda Filistin bayrağını açan desteklerini gösteren Real Sociedad taraftarları, bu şekilde Filistin'e olan ilgilerini bir kez daha ortaya koydu. İspanya sezonlarında Filistin'e destek veren bireysel girişimlerin diğer maçlarda da devam ettiği belirtiliyor.(karar)

Editör: Haber Merkezi