Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı olarak atanan Fatih Karahan, ilk açıklamasında odak noktasının fiyat istikrarı olduğunu belirtti. Karahan, "Temel amacımız ve önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak. Enflasyon, hedeflerimize uyumlu seviyelere gerileyene kadar parasal sıkılığı sürdürme konusunda kararlıyız. Enflasyonla ilgili herhangi bir olumsuz gelişmeye izin verilmeyecek" dedi.

Fatih Karahan, 1982 yılında Eskişehir'de doğdu ve Boğaziçi Üniversitesi'nde Matematik ve Endüstri Mühendisliği alanlarında eğitim aldı. Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi üzerine yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamladı. New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak kariyerine başlayan Karahan, çeşitli önemli pozisyonlarda görev aldığı Amazon gibi büyük şirketlerde de çalıştı.

Başkan Yardımcılığı görevine 2023 yılında atanması, Karahan'ın ekonomi ve finans alanındaki deneyim ve yeteneklerinin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. 3 Şubat 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak atanmasıyla birlikte, ekonomik politika ve finansal piyasalardaki gelişmeler dikkatle izlenecek."

Altın Fiyatları Yükselişe Geçti Altın Fiyatları Yükselişe Geçti

(HABERLER.COM)

Kaynak: HABERLER.COM