Sunucu Erkan Yolaç Defnedildi Sunucu Erkan Yolaç Defnedildi

Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal, İstanbul'da düzenlenen bir müzayede ile evlerindeki eşyaları satışa çıkararak, 2015 yılında KKTC'ye taşınmışlardı.

Barbaros Şansal, Semra Topçu'nun Youtube kanalında "İkinci Yüzyıl Kehanetleri" programında yaptığı konuşmada, KKTC'de yaşadıkları sorunlar nedeniyle Türkiye'ye geri dönmeye karar verdiklerini açıkladı.

Şansal'ın açıklamalarına göre, KKTC'de Ankara'nın baskıları sonucu yaşanan sorunlar, Türkiye'nin KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun Yıldırım Mayruk'a özür dilemesine neden oldu.

Şansal, konuşmasında şunları söyledi: "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yerleşmek ve emekli olmak benim değil Yıldırım Bey'in fikriydi. Çok yoruldu Türkiye'den, çok üzüldü. Biz onun talepleri doğrultusunda arazimizi Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşından aldık. Evimizi yaptık, atölyemiz var. Biz şundan yorulduk; maalesef Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin son 3-4 yıldır Ankara'nın baskılarıyla kamusu tamamen çökmüş. Yürümüyor işler, bürokrasi yürümüyor. Niteliksiz ve liyakatsiz çok insan var. Kaba muamelelere maruz kalmaya başladık."

Kaynak: Cumhuriyet