ABD'li gazeteci Terry Anderson, Lübnan iç savaşı sırasında neredeyse 7 yıl boyunca esir tutulduktan sonra 76 yaşında hayatını kaybetti.

Anderson, 1985 yılında Lübnan'daki rehine krizi sırasında İslamcı militanlar tarafından kaçırıldığında Associated Press'in Orta Doğu baş muhabiriydi.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI KATZ ERDOĞAN'I HEDEF ALDI İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI KATZ ERDOĞAN'I HEDEF ALDI

Anderson'ın kızı, Pazar günü New York'un Greenwood Lake bölgesindeki evinde öldüğünü duyurdu.

Sulome Anderson, babasının son yıllarını huzurlu bir şekilde geçirdiğini belirterek, "Babam kahraman olarak anılmaktan hoşlanmazdı ama herkes ona bu şekilde seslenmeye devam etti" dedi.

Anderson, "Babam esaret altında olduğu süre boyunca büyük acılar yaşadı, ancak son yıllarda sessiz ve huzurlu bir hayat sürdü. En kötü deneyimiyle değil, Vietnam Çocuk Fonu, Gazetecileri Koruma Komitesi ve evsiz gaziler gibi birçok insani çalışma ile anılmayı tercih ederdi" şeklinde konuştu.

1991'de iç savaşın sona ermesiyle serbest bırakılan Anderson, kaçırılmasından kısa bir süre sonra dünyaya gelen kızıyla ilk kez 6 yaşında tanıştı.

Serbest bırakılmasının ardından Anderson, Columbia Üniversitesi dahil olmak üzere çeşitli ABD kolejlerinde gazetecilik dersleri verdi.

Ayrıca esaret altında geçirdiği zamanları anlatan çok satan bir otobiyografi olan "Den of Lions"ı yazdı.

Kaynak: karar