Bakanlık tarafından internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, öğrencilerin hazırlık süreçlerindeki seviyelerini değerlendirmek ve çalışmalarını yönlendirmek amacıyla hazırlanan 'YKS'ye Doğru 2024' sınavı, alan uzmanları tarafından YKS'nin kapsamını ve soru çeşitliliğini dikkate alarak hazırlandı.

Deneme sınavı, Temel Yeterlilik Testi (TYT) için 25 Mayıs, Alan Yeterlilik Testi (AYT) için 26 Mayıs ve Yabancı Dil Testi (YDT) için ise 27 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öğrenciler, sınava 'ogmmateryal.eba.gov.tr' internet adresi üzerinden erişebilecekler ve sınava katılmak isteyenler belirtilen tarihlerde 10.00-20.00 saatleri arasında istedikleri zaman sınava girebilecekler.

MEB duyurdu: Özel eğitim kurumlarına sınırlandırma getiriliyor MEB duyurdu: Özel eğitim kurumlarına sınırlandırma getiriliyor

Sınav sonuçları, öğrencilerin sıralama ve puanlarıyla birlikte 28 Mayıs'ta açıklanacak. Ayrıca, soru çözümleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğü YouTube sayfasında yayımlanacak ve öğrencilere rehberlik yayınları da uzmanlar tarafından yine YouTube üzerinden sunulacak.

Kaynak: KARAR