Adana Feke'de orman yangını! Adana Feke'de orman yangını!

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün tamamlandı. Sınavda, Oscar ödüllü 'Oppenheimer' filmiyle ilgili bir soru soruldu. Amerikalı fizikçi Robert Oppenheimer'a dair bu soru, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 8 Haziran 2024 tarihinde saat 13.00'te sona erdi. Sınavın ardından Twitter'da en çok konuşulan konular arasında Robert Oppenheimer ile ilgili sorulan soru yer aldı.

Geçen yıl vizyona giren ve büyük ilgi gören Oppenheimer filmine atıfta bulunan soru, sınava giren milyonlarca öğrenci tarafından sosyal medyada tartışıldı. Kullanıcılar, soruya yönelik esprili ve eğlenceli paylaşımlar yaptı.

YKS'nin ilk oturumunda Robert Oppenheimer'a dair sorulan bu soru, adaylar arasında büyük ilgi uyandırdı. Filmle ilgili bilgisi olan adaylar soruyu kolaylıkla cevapladıklarını belirtti. Ancak, sorunun kesin cevabına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Oppenheimer sorusu, Twitter'da geniş bir yankı buldu ve sosyal medyada gündem oldu. Kullanıcılar, Oppenheimer filmini izleyenlerin soruyu zorlanmadan cevapladığını ifade ederek, sınavın bu kısmının diğer adaylar için daha zorlayıcı olabileceğini dile getird

Kaynak: Cumhuriyet