ABD'de bir kadın, Polonyalı yönetmen Roman Polanski'ye 1973 yılında henüz reşit olmadığı bir dönemde evinde cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla dava açtı.

Bu iddiaların, Polanski'nin 1978'de Fransa'ya kaçmasına neden olan olayla benzerlik gösterdiği belirtiliyor. Polanski daha önce de 13 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanmıştı ve 1978'de ABD'yi terk ederek Fransa'ya yerleşmişti.

Amerikalı öğrencilerden Gazze için açlık grevi Amerikalı öğrencilerden Gazze için açlık grevi

Kadın, Polanski'nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia ederken, 1973 yılında bir partide tanıştıklarını ve daha sonra Polanski'nin kendisini evine akşam yemeğine davet ettiğini söyledi. Tanışmalarından aylar sonra yaşanan bu olayı anlatan kadın, yönetmenin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu belirtti.

Ancak Polanski'nin avukatı iddiaları reddetti.

İsmi açıklanmayan kadın, "Polanski'ye karşı bu davayı açmaya karar vermem gerçekten uzun zaman aldı ama sonunda bu kararı verdim. Adalet ve hesap verebilirliği sağlamak için dava açıyorum" dedi.

Dava, Jeffery Epstein ve Bill Cosby'nin kurbanlarını temsil eden avukat Gloria Allred tarafından açıldı ve Polanski'nin ilk duruşması Ağustos 2025'te görülecek. Davanın haziran ayında açıldığı ancak gizlilik kararı nedeniyle Polanski'nin isminin kamuoyuna yeni açıklandığı kaydedildi.

Polanski daha önce, 1978 yılında 13 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu yönündeki suçlamaları kabul etmiş, ancak 42 gün hapis cezasından sonra salıverilmiş ve davası henüz sonuçlanmamışken ABD'den kaçmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet