Yozgat'ta Azizli Mahallesi'nde 20'den fazla köpek ölü olarak bulundu. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, köpeklerin zehirlendikten sonra toplu halde bölgeye atıldığını açıkladı.

MGK Toplantısı Bitti: 9 Madde Yayımlandı, Terörle Mücadelede Kararlılık ve Bölgesel İşbirliği Vurgusu MGK Toplantısı Bitti: 9 Madde Yayımlandı, Terörle Mücadelede Kararlılık ve Bölgesel İşbirliği Vurgusu

Olayın Detayları

  • Keşif: Yozgat Katı Atık Birliği yakınlarında, sokak köpeklerinin toplu halde ölü bulunduğu bilgisi alındı.
  • İnceleme: Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ve belediye ekipleri olay yerine giderek incelemelerde bulundu. 20’nin üzerinde köpeğin şırınga yardımıyla kimyasal madde kullanılarak öldürülüp, dağlık alana bırakıldığı tespit edildi.
  • Kurtarılan Köpekler: Olay yerinde hayatta kalan 30’a yakın yavru ve yetişkin köpek, belediye barınağına götürülerek tedavi ve bakımları yapıldı.
  • Ölen Köpekler: Zehirlenerek öldürülen köpekler, belediye ekiplerinin kazdığı kuyuya gömüldü.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın Açıklamaları

Başkan Arslan, insanlık olarak bir vahşete tanık olduklarını belirterek şunları söyledi:

  • İhbar ve İnceleme: "Öğretim görevlisi bir arkadaşımız ihbarda bulundu, biz de olay yerine gittik. Katı atık tesisimize 300 metre mesafede 20’nin üzerinde yetişkin köpeğin zehirlenip o bölgeye atıldığını gördük. Bunlar iğne ile zehirlenmişler, köpekler başka bir yerde zehirlenip buraya atılmışlar."
  • Hayatta Kalan Yavrular: "Daha kötü olanı da bu ölen köpeklerin yavruları vardı, 30’un üzerinde yavru köpek vardı o bölgede. Onlar da perişan haldeydi. Görevli arkadaşlarla yavruları ve sağ olan diğer yetişkin köpekleri belediyemizin barınağına getirerek bakımlarını yaptık."
  • Vahşetin Kabullenilemezliği: "Böyle bir vahşeti kabul etmek mümkün değil. Ölmüş köpekler sağlık açısından da sorun oluşturmaya ve kokmaya başlamıştı. Onları da orada büyük bir çukur açarak gömdük. Böyle bir vahşetin savunulacak bir tarafı da olamaz. Bu dönemde böyle bir vahşeti ve bunu yapanları da insan olarak kabul etmek mümkün değil. Biz üzerimize düşen insanlık görevini yapacağız, bu canlılara merhametle yaklaşacağız."
Kaynak: haber global