"Yeniden Refah Partisi, İstanbul, Ankara ve İzmir'de kendi adaylarını açıkladı ve seçim beyannamesini bugün kamuoyuna duyurdu.

Parti lideri Fatih Erbakan'ın açıklamalarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Altınöz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Suat Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ise Cemal Arıkan olarak belirlendi.

Erbakan, seçim beyannamesinde partisinin vizyonunu ve hedeflerini dile getirirken, özellikle rant belediyeciliğini eleştirerek, "Rant belediyeciliği demek israfa bulaşmış belediyecilik demektir" dedi.

Ayrıca, LGBT etkinliklerine ve içki tüketiminin yoğun olduğu konserlere belediye kaynaklarının aktarılmasını da eleştirdi.

Yeniden Refah Partisi'nin hedeflerinden biri olarak 2028'de iktidar olmayı vurgulayan Erbakan, "31 Mart'ta elde edeceğimiz başarı 2028'de Yeniden Refah'a iktidar yolunu açacak ve milletimizin ve İslam aleminin kurtuluşuna vesile olacaktır inşallah" ifadelerini kullandı.

Partinin yerel seçim vaatleri arasında çocuklara ücretsiz yemek desteği, gençlik konseyleri kurulması, kadınlar için sıcak yuva merkezleri oluşturulması gibi konular da bulunuyor.

Erbakan, özellikle büyükşehirlerde çalışan kadınların karşılaştığı sorunları çözmek için refah çocuk kreşleri kuracaklarını belirtti.

AKP ile Yeniden Refah Partisi arasında yerel seçimlerde iş birliği yapılması konusunda yapılan görüşmelerden sonuç çıkmamıştı.

Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk

Fatih Erbakan, partisinin kararını 3 Şubat'ta açıklamış, 3 büyükşehirde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini duyurmuştu. Erbakan, bu kararı beş maddede açıklamış, partisinin ağırlığının ittifak istemediğini ve AKP'nin adil bir teklifle gelmediğini belirtmişti. (Cumhuriyet)

Editör: DS Haber