YSK, siyasi partilerin 31 Mart yerel seçim sonuçlarına yönelik yaptığı itirazları ele almak üzere bugün saat 14.00'te toplandı. Yaklaşık bir saat süren toplantı sonucunda, 6 il ve 10 ilçe için yapılan itirazlar hakkında kararlar alındı.

Kararlara göre, AKP'nin Kütahya Emet ve Ardahan Merkez ilçelerindeki oyların yeniden sayılma talebi reddedildi. CHP'nin Kırklareli ili ile Adana Sarıçam, Ankara Kızılcahamam ve Yozgat Yerköy ilçelerindeki oyların yeniden sayılma talepleri de reddedildi.

MHP'nin Amasya'da seçimlerin yenilenmesi talebi de reddedilirken, Yeniden Refah Partisi'nin Şanlıurfa Siverek ve Gaziantep Oğuzeli ilçelerindeki talepleri de reddedildi.

Sinan Ateş iddianamesi ortaya çıktı: Özel harekat polislerinden MHP yöneticilerine kadar 22 kişinin ismi  geçiyor! Sinan Ateş iddianamesi ortaya çıktı: Özel harekat polislerinden MHP yöneticilerine kadar 22 kişinin ismi geçiyor!

DEM Parti'nin itirazları doğrultusunda, Şırnak ve Bitlis Güroymak ilçelerinde seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi talepleri reddedildi. Bingöl ilinde ise oyların yeniden sayılması talebi de reddedilenler arasındaydı.

BBP'nin Bolu Gerede ve Erzurum İspir ilçelerindeki oyların yeniden sayılması talebi ile Adana Kozan ilçesinde seçilen adayın mazbatasının iptali talepleri de reddedildi.

Son olarak, Vatan Partisi'nin Van Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde 'mazbatanın DEM Parti adayına verilmesi kararının kaldırılması' talebi de reddedildi.

Kaynak: Cumhuriyet