Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne dair olağan itiraz sürecinde toplamda 81 itiraza ilişkin nihai kararını verdi. Bu süreçte en çok itirazı açıklayan parti CHP oldu.

31 Mart'ta gerçekleşen seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre; CHP 35, AK Parti 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, Büyük Birlik Partisi (BBP) ve İYİ Parti ise 1'er belediye başkanlığı kazandı.

Olağan itiraz süreci 2 Nisan'da başladı ve ilçe seçim kurullarına itirazlar 2 gün içinde sonuçlandırıldı. İl seçim kurullarına yapılan itirazlar ise 5 Nisan'a kadar devam etti ve 7 Nisan'a kadar sonuçlandı.

Sinan Ateş iddianamesi ortaya çıktı: Özel harekat polislerinden MHP yöneticilerine kadar 22 kişinin ismi  geçiyor! Sinan Ateş iddianamesi ortaya çıktı: Özel harekat polislerinden MHP yöneticilerine kadar 22 kişinin ismi geçiyor!

İl seçim kurullarının kararlarına karşı yapılan itirazlar ise YSK'ya iletildi. YSK, bu itirazları değerlendirirken, son itirazları bugün saat 17.00'a kadar kabul etti. Bu durumda olağan itiraz süreci 10 Nisan Çarşamba günü saat 17.00 itibarıyla sona ermiş oldu.

Bugüne kadar YSK'ye yapılan itirazlara bakıldığında, il, ilçe ve belde seçimleri için toplamda 81 itiraz sonuçlandı. Bu itirazlardan 18'i AK Parti'den gelirken, 17'si reddedildi ve 1'i kabul edildi.

CHP'nin 24 itirazı tamamıyla reddedilirken, MHP'nin 9 itirazı da reddedildi. Dem Parti'nin 12 itirazından 2 tanesi kabul edilirken, diğerleri reddedildi.

Ayrıca 7 Nisan'da başlayan olağanüstü itiraz süreci ise 14 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek. YSK'nin bu süreçte yapacağı değerlendirmelerin ardından kesin seçim sonuçları açıklanacak.

Kaynak: haber global