Yenidoğan çetesinde adı geçen hastane SGK borcunu ödememek için konkordato ilan etti Yenidoğan çetesinde adı geçen hastane SGK borcunu ödememek için konkordato ilan etti

Kurban Bayramı tatili sırasında Yunan adalarına gitmek isteyen çok sayıda Türk vatandaşı, kapıda vize avantajını kullanarak bu yönde hareket etti. Ancak hem kapıda vize işlemleri hem de Yunan adalarının ekonomik cazibesi nedeniyle hudut kapılarında yoğunluk oluştu.

NTV'den Öykü Tüccar'ın haberine göre; yoğun başvurular sebebiyle Yunan makamları, evrakları zamanında işleyemedi. Bu durumdan etkilenen bazı yolcular, Rodos'a geçiş yapamadan Marmaris'te kalmak zorunda kaldılar.

Seyahat acentesi yetkilileri, geç saatlerde yapılan bildirimler sonucunda mağduriyet yaşandığını belirtti. Şükrü Tugay adlı acente yöneticisi, "Yunan yetkililer, yoğunluktan dolayı başvuruları zamanında işleyemediklerini ve 270 kapı vizeli yolcudan 130'unun gidemeyeceğini bize geç saatlerde bildirdi. Bu yolcuların hepsinin feribot bileti, kapıda vize başvurusu ve Rodos'taki otel rezervasyonları mevcuttu" dedi.

Tugay ayrıca, "Sadece Yunan tarafından gelen telefonla hangi yolcuların kabul edileceğine dair bilgi alındığını ve resmi belge talep ettiklerini, ancak misafirlerin 3 saatten fazla süredir beklediğini ve 6 feribot seferinde de benzer sorunların yaşandığını" ifade etti.

Benzer bir sorunun daha önce de yaşandığını belirten acente yetkilileri, durumun devam ettiğini ve bu tür uygulamaların müşterilerinin mağdur olmasına neden olduğunu dile getirdi. Yunanistan yetkililerinden resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: KARAR