Yunanistan'a bağlı adalardaki kapıda vize uygulaması, Ege Denizi'nin iki yakasındaki turizmciler tarafından olumlu karşılandı. Ayvalık ile Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen firmanın sahibi Ali Jale, uygulamanın en fazla 1 hafta ile sınırlı olduğunu belirtti.

Bu adımların Yunan Başbakanı ile Türkiye Cumhurbaşkanı arasındaki görüşmelerin ardından alındığını ifade eden Jale, taleplerin uzun bir süredir devam ettiğini ve artık resmiyet kazandığını söyledi.

Starbucks ürünlerinde ikinci kez fiyat artışı! Starbucks ürünlerinde ikinci kez fiyat artışı!

Kapı vizesi uygulamasından yararlanabilmek için iki adet biometrik fotoğraf, vize başvuru formunun doldurulması, feribot bileti ve adada kalınacak gün kadar otel rezervasyonu veya adada kalacak yakın bir kişinin davetiyesi gerekiyor.

Başvuru evraklarının feribot firmaları veya turizm acentelerine teslim edilmesi gerektiğini belirten Jale, bu evrakların Midilli Adası'ndaki yetkililere ulaştırıldığını ve Yunan yetkililerinin başvuruları değerlendirdiğini açıkladı.

Her başvurunun kabul edilmeyeceğini ancak büyük çoğunluğunun olumlu sonuçlanacağını belirten Jale, kapıda vize uygulamasının Türk vatandaşlarının ilgisini çekeceğine olan inancını dile getirdi.

Ayvalık'ta faaliyet gösteren Yunan adalarında turizmle uğraşan esnaf da Türk vatandaşlarının bu uygulamaya yoğun ilgi göstereceğine dair şüphelerinin olmadığını ifade ett

Kaynak: İHA