Yunanistan'da Memurlar Greve Giderken Atina'da Geniş Katılımlı Eylem

Yunanistan'da memurlar 24 saatlik greve giderken, başkent Atina'da işçi, memur ve öğrencilerin katılımıyla geniş çaplı bir eylem düzenlendi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu'nun (ADEDY) çağrısıyla gerçekleşen greve, Mücadeleci İşçi Cephesi Sendikası da (PAME) destek verdi.

Grev, çalışanlar için ekonomik şartların iyileştirilmesi talebiyle düzenlendi ve özellikle geçen yıl Larisa yakınlarındaki Tempi bölgesinde yaşanan ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazasının yıl dönümü olarak belirlendi.

Eylemciler, hükümetten hayat pahalılığına karşı önlem alınmasını, maaşların artırılmasını ve kamudaki personel sayısının yükseltilmesini talep etti. Ayrıca, geçen yıl yaşanan Tempi tren kazasının aydınlatılması ve sorumlularının cezalandırılması da istendi.

Atina'da grev nedeniyle, taksi, metro ve tramvay hizmetleri 24 saatliğine durduruldu. Otobüs ve troleybüslerin sadece belirli saatlerde hizmet vermesine karar verilirken, deniz yolu ulaşımına da bir günlük ara verildi. Grev nedeniyle, birçok okulda eğitim aksadı.

Gazze'de can kaybı 34 bin 654'e çıktı Gazze'de can kaybı 34 bin 654'e çıktı

Atina'da düzenlenen eyleme 20 binden fazla kişi katıldı. Eylemciler, hükümetin üzerinde çalıştığı, ülkede özel üniversitelerin hizmet vermesine olanak sağlayacak yasa tasarısına karşı da tepkilerini dile getirdi.

Ülkenin çeşitli illerinde de benzer sebeplerle eylemler yapıldı. Selanik, Patra, Volos, Hanya gibi illerde de eylemler düzenlendi. Ancak, Selanik'te polis ve eylemciler arasında arbede yaşandı ve polis eylemcileri biber gazıyla dağıttı.

Kaynak: Sözcü