Koç Üniversitesi, TÜBİTAK birincilik ödülü sahibi öğrencisi F. B.'nin yurt odasında saldırıya uğramasıyla ilgili bir açıklama yaparak, olayın hemen ardından soruşturma başlattıklarını ve konuyu yargıya taşıdıklarını belirtildi.

Adana'da'Kobani Davası' kararına tepki Adana'da'Kobani Davası' kararına tepki

Üniversite, bilime ve insanlığa hizmet etme amacıyla kurulan bir akademik kurum olarak şiddet ve ayrımcılığın kabul edilemeyeceği ilkesine vurgu yapıldı.

Saldırgan olarak belirtilen Hasan Ege Karanfil'in, İthaki Yayınevi ile olan ilişiğinin sonlandırıldığı da belirtildi. İthaki Yayınevi, Hasan Ege Karanfil'in sözleşmesinin feshedildiğini kamuoyuna duyuruldu.

Olayda şiddet gören F. B. ise saldırının sadece fiziksel değil, aynı zamanda ayrımcılık nedeniyle gerçekleştiğini iddia etmiş ve yaşadığı ayrımcılığın devam ettiğini söylemiştir. F.B'nin şikayetçi olmama nedeninin ise saldırganın öğrenci olması ve sabıkasının olmasını istememesi olduğu ifade edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlatmıştır. Kamuoyu, olayın detaylarını ve soruşturmanın ilerleyişini yakından takip etmekte. 

Kaynak: t24