Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yoğun bombardımana maruz kalan Donetsk bölgesindeki Bahmut şehrinin fotoğraflarını paylaşarak, "Kana bulanmayan yer kalmadı" dedi.

Zelenski, Telegram hesabından yaptığı son paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Geçen yıl burada 70 bin kişi yaşıyordu. Şimdiyse çok az sivil kaldı. Kana bulanmayan yer yok. Havanların korkunç gürültüsü bir an bile durmuyor. Bunlara rağmen Bahmut hâlâ ayakta. Savunma güçlerimiz direniyor. Ukrayna Donbas'ı direniyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşta Kremlin güçleri, Donetsk'teki Bahmut ve Soledar'la Herson'u yoğun bombardımana tutuyor.

Bahmut Valiliği'nden bu ay yapılan açıklamada en az 125 sivilin öldürüldüğü öne sürülmüştü. Şehirde 7 bin civarı sivil kaldığı düşünülüyor.
 


Ukrayna, Bahmut cephesindeki çatışmalarda Rus paralı asker şirketi Wagner Grubu'na bağlı savaşçıların da yer aldığını savunuyor.

Zelenski'nin danışmanı Oleksiy Arestoviç, son üç ayda Rus ordusunun ve Wagner askerlerinin 60 bin kayıp verdiğini ileri sürmüştü.

DAHA FAZLA OKU

Donetsk Oblastı Valisi Pavlo Kirilenko ise Bahmut'taki altyapıların yüzde 60'ının bombardıman sonucunda kullanılmaz hale geldiğini iddia etmişti.

Rusya, Bahmut üzerinden Donetsk'in merkezine ilerleyerek tüm bölgeyi ele geçirmeyi amaçlıyor. Zelenski ise şehrin bütün ülkenin savunması için en stratejik noktalardan biri olduğunu ve savaşmaya devam edeceklerini söylemişti.

Paris’te 1 Mayıs'ta polis müdahale etti Paris’te 1 Mayıs'ta polis müdahale etti

Ukrayna ordusunun verilerine göre Rus birlikleri, son 24 saatte Herson'daki sivil hedeflere de 33 füze saldırısı düzenledi.



Independent Türkçe, Ukrinform, War Translated

Editör: Haber Merkezi