Zorunlu kış lastiği uygulaması, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 25 Kasım'da İstanbul'da, özel araçlar için ise Türkiye genelinde 1 Aralık'ta başlamıştı.

Bu uygulama ile kış mevsiminde araçların daha güvenli seyahat etmesi ve can ile mal güvenliğinin korunması amaçlanmıştı. Ancak, kurala uymayanlara idari para cezası uygulanmakta ve zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan Pazartesi günü sona erecek.

Kış lastikleri özel olarak soğuk hava koşullarında tutunmayı artırmak için tasarlandığından, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda daha etkilidir. Yaz aylarında kullanıldığında ise özelliklerini kaybederler ve yol tutuşunda ciddi azalmalara neden olabilirler.

Bu durum, lastiklerin erken aşınmasına, performans kaybına ve araç hakimiyetinin olumsuz etkilenmesine yol açabilir.

Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

Ayrıca, mevsimine uygun olmayan lastik kullanımı çevreye daha fazla karbon salınımına neden olabilir. Bu nedenle, kış aylarında kış lastiklerinin kullanılması hem sürücülerin güvenliği hem de çevrenin korunması açısından önemlidir.

Kaynak: Karar