Usta sanatçı Zülfü Livaneli sosyal medya hesabından tepki gösterdi

Livaneli, şunları söyledi: "Bazı ahlak dışı mesajlar üsluptan daha önemli bazı konuları düşündürdü. Bizden sonraki nesiller "dayanışma" kavramını unuttular.

Her şeyi menfaat açısından görür. Bizi kendileri olarak görüyorlar. Dayanışma ve coşku için vereceğimiz disk konseri ile para kazanmak için oldukça şaşırmışlardı.

Ve kendi değerlerini yiyip bitiren solun eski hastalığında kendilerini kaybettiler. Özel jetlerle, koruma ordularıyla seyahat eden, milyonlarca dolar değerinde konserler veren pop ya da arabesk sanatçıları gündemlerinde yok. Varsa veya kalıyorsa. "Ne olursa olsun sol tarafı aşağı indirin" dedi.

'NE TEKLİFLERİ REDDETTİK, DUYSANIZ İNANAMAZSINIZ'


Livaneli sözlerine şöyle devam etti:

"Neredeyse 80 yaşındayım. Kimseye anlatmadığım sağlık sorunlarıyla mücadele ediyorum. Buna rağmen çalışmak zorundayım. 20'den fazla kitap, 400'e yakın beste, 55 yıllık bağlılık ve sonuç bu. Hep eski günleri düşünüyorum. Ankara Hipodromu, Taksim'de tek kuruş para almadan yaptığımız büyük konserler, benim de para almadan yaptığım sürü gibi birçok film...

Bu dayanışma ruhudur. Öldürülen arkadaşlarımız için anma akşamları, Aziz Nesin gibi birçok arkadaşımız için doğum günü konserleri, ÇYDD gibi kuruluşlara destek konserleri, tiyatrolarda kullanılan müziklerimiz için telif tekliflerini reddetmemiz gibi sayamayacağım kadar çok dayanışma var.

Pandemi döneminde çalışamayan müzisyenlere konser masraflarının bağışlandığını hayal bile edemezsiniz değil mi? Bizim sorunumuz hiçbir zaman para olmadı. Reddettiğimiz tekliflere inanamayacaksınız. Zengin olmadık ama hâlâ onurluyuz.

Sydney Sweeney ünlü boksörün hayatını canlandıracak! Sydney Sweeney ünlü boksörün hayatını canlandıracak!

Zaten zengin olmayı bir kenara bırakalım, hayatımız boyunca entelektüel işçiler olarak orta sınıf bir hayat yaşadık. Ahmet Arif, Yaşar Kemal, Ülkü Tamer, Onat Kutlar gibi birçok arkadaşımızdan borç alarak geçinmeyi başardık.

Plaklarım 25 yaşımdayken listelerde yükselmeye başladı ama ilk Doğan arabamı kırklı yaşlarımda aldım. Sonra çamurlu bir kooperatifin içindeki 90 m2'lik evim. Yaşar abinin verdiği krediyle."

(karar)

Kaynak: karar