1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, Taksim Meydanı ve çevresinde toplantı ve gösteri yürüyüşüne izin verilmemesiyle birlikte, bölge güvenlik önlemleriyle adeta kuşatıldı.

İstanbul Valiliği tarafından oluşturulan 42 bin polis gücüyle Taksim'e çıkışları engelleyen barikatlar yerleştirildi.

Kent genelinde alınan yoğun güvenlik önlemleri sebebiyle bazı toplu taşıma güzergahlarında seferler iptal edildi.

Bu durum, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyenlerin yanı sıra iş veya hastane gibi zorunlu yerlere gitmek isteyenleri de olumsuz etkiledi. Birçok kişi işine gitmek için araç bulmakta zorlandı.

Güvenlik tedbirleri kapsamında metrobüs hizmeti de durduruldu. Zincirlikuyu Metrobüs durağına gelen yolcular, beklemeden geri dönmek zorunda kaldı. Araç bulamayan Mustafa Akça, alternatif bir ulaşım yöntemi bulmakta zorlandığını ifade ederek yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.

Başka bir yolcu olan Sinan Şentürk, Avcılar'a gitmek istemesine rağmen metrobüsün çalışmaması nedeniyle nasıl gideceğini bilemediğini belirtti.

Kocaeli'de 'milyonluk ek ders yolsuzluğu' : Soruşturma başlatıldı Kocaeli'de 'milyonluk ek ders yolsuzluğu' : Soruşturma başlatıldı

Zincirlikuyu'da bulunan bir diğer kişi ise Perpa'ya gitmek istediğini ancak metrobüse binemediği için zorluk yaşadığını ve işini kaçırma riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Motokurye Muharrem Çabuk, kapalı yollar sebebiyle işe gidemediğini ve patronunun kendisini arayarak nerede olduğunu sorduğunu belirtti. Günlük işlerini yapmakta zorlanan Çabuk, yaşadığı sorunları dile getirdi.

Kaynak: SÖZCÜ