İngiltere'de 11 yaşındaki Tommie-lee Gracie Billington isimli çocuk, arkadaşının evinde yatıya kaldığı gece TikTok'ta gördüğü bir akımı denemeye çalışırken hayatını kaybetti. Sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan çocuğun ölümüyle ilgili olarak Lancashire Polisi soruşturma başlattı.

Çocuğun babaannesi Tina Burns, ölümünün TikTok'ta popüler olan bir akımı denemesiyle ilişkili olduğunu iddia etti. Burns, TikTok'un gençleri korumak için daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini dile getirerek, "Hepimiz perişan durumdayız. Başka hiçbir çocuğun TikTok'u takip etmesini veya sosyal medyada olmasını istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Endonezya'nın köyleri 'soğuk lav' altında kaldı : 41 ölü! Endonezya'nın köyleri 'soğuk lav' altında kaldı : 41 ölü!

Billington'ın ölümü, "zehirli kimyasalları soluma akımı" sırasında gerçekleştiği öne sürülüyor. Bu akımda solunan maddelerin merkezi sinir sistemini etkileyerek beyin aktivitesini yavaşlattığı ve kalp krizine, boğulmaya ve diğer ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtiliyor. Solventlerin solunmasının yan etkileri arasında baş dönmesi, halüsinasyonlar, bulantı, kusma ve yönelim bozukluğu gibi belirtiler bulunmaktadır.

Kaynak: Cumhuriyet