15 ilde para yatırma Narkogüç operasyonu kapsamında su sızıntısından şüphelenilen ve bunların taşeronları olan sokak satıcılarından 199 kişi gözaltına alındı.

58 kg'ı kokain ve 64.000 PLN olmak üzere toplam 4,5 tonluk bir miktar harcandı. 800 tedavi hapı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyon ayrıntılarını paylaştı.

İL OPERASYONLARINA AİT DETAY

- Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın organizasyonunda; 504.000 PLN değerinde 3 ton 500 kg esrar ele geçirildi.

Kenevir ekler ve 218.000 kokarca kökü. Zehir satıcısı olduğundan şüphelenilen 11 kişi tutuklandı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 259,5 kilo kokarca ele geçirildi. Zehirli olduğundan şüphelenilen 3 kişi tutuklandı.

- İstanbul İl Emniyet Müdürlüğümüz Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri iki ayrı operasyonda 44,5 kg kokain, 2,5 kg metamfetamin ve 248 kg kokarca ele geçirildi.

Zehir satıcısı olduğundan şüphelenilen 7 kişi tutuklandı.

- İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyon;

Ele geçirilen 1 kg kokain, 10 litre sıvı metamfetamin, 2 kg kokarca ve 25.000 ilaç tabletiydi. Zehir taciri olduğundan şüphelenilen 1 kişi tutuklandı.

- Edirne İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonda;

10 kilo kokain ele geçirildi.Zehir satıcısı olduğundan şüphelenilen 2 kişi tutuklandı.

- İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyon; 2,5 kg kokain, 3 kg esrar ve 25 bin 800 tablet ele geçirildi.

Zehir'in satıldığından şüphelenilerek 8 kişi gözaltına alındı.

- Sinop İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonda; Çok miktarda miktarda ve metamfetamin ele geçirildi. Zehir sattıklarından şüphelenilen ve bunların taşeronları olan sokak satıcıları 34 kişi tutuklandı.

- Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyon; Çok sayıda madde ele geçirildi. Zehir sattıklarından şüphelenilen ve bunların taşeronları olan sokak satıcıları 44 kişi tutuklandı.

- Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı'nın operasyonda çeşitli metamfetaminler ele geçirildi. Zehir'in sattığından şüphelenilen 7 kişi ve bunların taşeronları olan sokak satıcıları tutuklandı.

-Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyon; Çok sayıda metamfetamin ve ele geçirildi. Zehir'in kaçırıldığından şüphelenilen ve bunların taşeronları olan sokak satıcıları 16 kişi tutuklandı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 103 kilo metamfetamin ele geçirildi. Zehir Taciri tutuklandı.

Erdoğan Kobani Davası ile İlgili: Bölücü örgüt doğrudan devletimizi hedef alan bir isyan girişiminde bulunmuştur Erdoğan Kobani Davası ile İlgili: Bölücü örgüt doğrudan devletimizi hedef alan bir isyan girişiminde bulunmuştur

- Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonda; Çok sayıda metamfetamin, eroin ve enerji harcandı.Zehir tacirleri ve bunların taşeronları olan sokak satıcıları şüpheli 54 kişi tutuklandı.

- Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonda 21 kilo esrar ve zehir taciri olduğundan şüphelenilen bir kişi yakalandı.

Bursa'da 39 BİN Hap

- Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu Suçları Şube Müdürlüğü'nün planladığı operasyonda 0,5 kiloluk esrarengiz ele geçirildi. Zehir taciri olduğundan şüphelenilen 1 kişi tutuklandı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri düzenlenen operasyonda 39 bin tablet ele geçirildi. Zehir'in taciri olduğundan şüphelenilerek 3 kişi gözaltına alındı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğümüz Uyuşturucu Suçları Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda -13 kilo kokarca ele geçirildi. Zehir satıcısı olduğundan şüphelenilerek 3 kişi gözaltına alındı.

- Yerlikaya, "Türkiye'de Barış" etiketli mesajında ​​şunları söyledi: "Bu operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarma ve polisimizi tebrik ediyorum." Milletimizin desteği ve duaları sizlerle. Uyuşturucu kaçakçılarının gençlerimizi ve geleceğimiz olan toplumumuzun beslenmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.(Sözcü)

Editör: Haber Merkezi