Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla çeşitli törenler düzenlendi.

Adana'da Atatürk Parkı'nda başlayan programda, İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ardından sporcular, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kortej, İstasyon Meydanı'na yürüdü. Meydanda devam eden törende sporcular ve halk oyunları ekipleri gösteri sunarken, öğrenciler de şiir okudu. Törene Vali Yavuz Selim Köşger, 6. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar katıldı.

Mersin'de, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ökkeş Demir, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve sporcular ile öğrencilerin gösterileri izlendi. Tören sırasında, Atatürk Anıtı'nın yanında bayrak tutan bir öğrenci dengesini kaybederek yaklaşık 3 metrelik yükseklikten düştü. Ambulansla hastaneye kaldırılan öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Törene Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve diğer yetkililer katıldı.

Osmaniye'de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı! Osmaniye'de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı!

Hatay'da ise 19 Mayıs kutlamaları Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirildi. İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali Osman Bebek'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Osmaniye'de milli atletler tarafından taşınan Türk bayrağı, 7 Ocak Stadı'nda düzenlenen törende Vali Erdinç Yılmaz'a teslim edildi. Halk oyunları ekiplerinin ve sporcuların gösterileriyle devam eden programda, çeşitli müsabakalarda dereceye girenlere ödüller verildi. Törene Belediye Başkanı İbrahim Çenet, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: SON DAKİKA