Küçükçekmece'de iki kişiyi bıçaklayan saldırgan bacağından vurularak yakalandı Küçükçekmece'de iki kişiyi bıçaklayan saldırgan bacağından vurularak yakalandı

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 105. yıl dönümü, coşkulu etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. 7 Ocak Stadyumu’nda gerçekleştirilen törene Vali Erdinç Yılmaz, milletvekilleri Seydi Gülsoy ve Asu Kaya, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Garnizon Komutanı ve 12. Komando Tugay Komutan Vekili Topçu Albay Hakan Kocabaş, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Vali Yılmaz, törende yaptığı konuşmada katılımcıların bayramını kutladı. Programın devamında, Samsun’dan başlayan ve Anadolu’ya yayılan özgürlük mücadelesini temsilen sporcular 'Sancak Koşusu' düzenledi. Koşu sonunda, sporcular tarafından taşınan sancak, Vali Erdinç Yılmaz’a teslim edildi. Vali Yılmaz, sancağı öperek teslim aldı ve, “Şanlı sancağımızı teslim almaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Dünyanın en güzel, uğrunda en büyük bedel ödenmiş şanlı bayrağına sahibiz” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi de yaptığı konuşmada katılımcıların bayramını kutladı. Atletizm Türkiye Şampiyonu Hüseyin Kanat sporcu andını okudu. Osmaniye Gençlik Merkezi Gönüllü Genci Muhammed Esad Alhan, Halit Fahri Ozansoy’un “Vatan Destanı” adlı şiirini, Makbule Cennet Aslan ise Kasım Kaplan’ın “Bugün 19 Mayıs” adlı şiirini seslendirdi.

Etkinlikler, halk oyunları, jimnastik, güreş ve taekwondo gösterileri ile devam etti. Antrenör Ali Rıza Işık yönetiminde dağcılık sporcuları bayrak gösterilerini sundu. Gösteriler, protokol üyeleri ve izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı olan sporculara ödülleri verildi ve ardından el sanatları sergisi gezildi. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Kaynak: DHA